Perfect Charging

Aktuální stránka neexistuje v cílovém jazyce.

Chcete změnit jazyk a přejít na domovskou stránku nebo chcete zůstat na aktuální stránce?

Změnit jazyk
Perfect Charging

Díky nové senzorice akumulátorů je hospodárné a udržitelné nabíjení snazší než kdykoli předtím

Výrobky

26.09.2022 / Wels
Společnost Fronius uvádí na trh nový standard pro nabíjení olověných akumulátorů: TagID guided charging. Díky inteligentní senzorice akumulátorů mohou uživatelé optimalizovat celý proces nabíjení od implementace až po průběžné monitorování trakčních akumulátorů.
TagID guided charging zajišťuje, že olověné akumulátory jsou vždy optimálně napájené bez jakékoli manuální námahy. Tím je zaručena vysoká dostupnost elektricky poháněných vysokozdvižných vozíků.

Mnoho společností v současné době zažívá dobrou situaci v zakázkách, ale zároveň obtížně plánuje dodavatelské řetězce a trpí velkým nedostatkem zaměstnanců. V době rostoucích nákladů a zvyšující se pracovní zátěže je důležité nabíjet akumulátory vysokozdvižných vozíků co nejhospodárněji. „S naším novým nabíjecím řešením TagID guided charging mohou správci vozových parků zvýšit dostupnost vysokozdvižných vozíků a zároveň snížit interní pracovní zátěž,“ vysvětluje Johannes Spreitzer, strategický produktový manažer, Fronius Perfect Charging. „Kromě toho TagID guided charging významně přispívá k zamezení nesprávné manipulace s akumulátory, zvýšení bezpečnosti práce a prodloužení životnosti nasazeného akumulátoru,“ doplňuje J. Spreitzer.

Optimální napájení akumulátorů

Ve stresujícím každodenním životě firmy se často zapomíná na pravidelnou údržbu trakčních akumulátorů. Při vývoji systému TagID tým Fronius Perfect Charging dbal na to, aby tyto úkoly byly z velké části automatizované. „TagID průběžně měří různé fyzikální veličiny akumulátorů. Na základě těchto údajů naše nabíjecí přístroje řídí obzvláště šetrné a účinné nabíjení,“ popisuje technologii J. Spreitzer. Inteligentní senzorika akumulátorů například rozpozná, zda je akumulátor hluboce vybitý, a automaticky spustí odpovídající proces desulfatace. Integrovaný hladinový senzor navíc signalizuje, že je třeba do akumulátoru doplnit vodu. Takzvaná Automatic Ionic Circulation zabraňuje stratifikaci kyseliny v akumulátoru, což má pozitivní vliv na jeho životnost.

Efektivní nabíjení díky systému Plug & Charge

Pokud jsou olověné akumulátory připojené k systému TagID a k nabíjecím přístrojům Selectiva 4.0 od společnosti Fronius, mohou se správci vozových parků spolehnout, že nabíjení bude maximálně efektivní. Díky funkci Self-Configuration Curve již není nutné nastavovat charakteristiky ručně, protože se automaticky přizpůsobují stavu akumulátoru. Takže je vždy zajištěno optimální nabíjení. Vyrovnávací nabíjení pomocí Intelligent Equalizing Charge se provádí pouze tehdy, když to akumulátor skutečně vyžaduje. Tímto způsobem lze snížit spotřebu energie až o čtyři procenta. To šetří náklady na energii a významně přispívá k větší udržitelnosti.

Uživatelé se již nemusí obávat ani okolních teplot. Systém TagID je standardně vybaven snímačem teploty a automaticky přizpůsobuje nabíjení teplotě akumulátoru.

„Stanovili jsme si cíl, že nabíjení olověných akumulátorů bude co nejefektivnější, nejudržitelnější a nejjednodušší. Díky TagID guided charging se to nyní stává skutečností,“ shrnuje J. Spreitzer.

Contactperson

Kirsten Ludwig